Paprika

Zaaien

Het creëren van de perfecte paprikaplant begint bij het zaaien van het door de klant uitgekozen ras. Zaaien gebeurd bij ons met de zaaimachine. Om een selectie te kunnen maken met alleen de beste planten zaaien wij 25% meer.

Sorteren en oppotten

Ca. 14 dagen na het zaaien worden de paprikaplanten gesorteerd. Dit betekent dat alleen de allermooiste paprikaplanten geselecteerd worden. Nadat dit gebeurd is worden de planten opgepot in een pot van steenwol. Het stokken van de planten vindt direct tijdens het oppotten plaats d.m.v. een speciaal ontwikkelde stokmachine.

Uitzetten

Als de paprikaplanten vast geworteld zijn worden ze wijder gezet. Op deze manier geven we de planten alle ruimte om al het licht op te nemen en alle ruimte om goed te groeien. Nadat de plant ca. 20 cm gegroeid is wordt hij vastgezet met een clip aan de stok. Op deze manier kan de plant niet omvallen.

Afleveren

Als de paprikaplant groot, sterk en weerbaar genoeg is wordt hij afgeleverd bij de tuinder.

Over Plkw. P van Geest

Betrouwbaar, flexibiliteit, samenwerken en deskundigheid. Dit zijn de kernwaarden van Plkw. P van Geest. Van Geest is een moderne plantenkwekerij, gevestigd in Maasland. Het bedrijf is gespecialiseerd in de grootschalige productie van groenteplanten en hortensia’s.

Connect with us

Facebook
Youtube

Follow us
Contact

Plantenkwekerij P. van Geest
Herenlaan 21
3155 DC Maasland


Tel: +31 (0) 174 52 51 50